+31683497263 info@digitalsultan.nl
WordPress website laten maken? Hoeveel kost dat nou?

April 26, 2022

De kosten van het laten maken van een website hangen af van een aantal belangerijke factoren. Je kan al voor een heel klein bedrag zelf een website maken. Maar je kan het ook uitbesteden door een website te laten maken door een webdesign bureau.

 

Zelf een website maken?

Zelf een website maken kan al heel goedkoop. Voor een bedrag tussen 10 a 50 euro kan je al je eigen website maken. Je hebt een breed scala aan aanbieders waarin jij gemakkelijk jouw eigen website kan maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen om je eigen website te laten maken via Wix. Wix is een gebruiksvriendelijke platform waar je voor een klein vast bedrag per maand je eigen website in elkaar kunt zetten. Als je zelf je eigen webshop dan raden we aan om Shopify te gebruiken. Het fijne aan Shopify is dat de techniek wat nodig is om een webshop te runnen al voorgeprogrammeerd is. Zo heb je een simpele drag en drop interface waarin jij zelf all je producten kunt toevoegen, ook kun je webshop zelf inrichten en je hebt ook de mogelijkheid om verschillende templates aan te schaffen. Het nadeel van Shopify is wel de prijs. Je bent per maand minimaal 27 euro kwijt aan de abonnementskosten voor je website. Daarnaast kunnen templates meer dan 100 euro kosten. Woocommerce is daarbij een goed alternatief, echter is het met Woocommerce wat lastiger om een webshop te bouwen dan met Shopify.

Kosten website laten maken.

Je kunt dus in principe voor een klein bedrag al zelf je eigen website maken. Maar hoe zit het met de kosten als je een website wilt laten maken?

Je kan al een website laten maken vanaf 99,- euro excl. btw. In deze prijscategorie heb je te maken met een simpele website met ongeveer 3 pagina’s. Er zitten weinig tot geen modules in zo een website, en de template van de website is meestal simpel en niet uniek.

Tussen 99,- euro en 500 euro excl. btw kan je al een veel beter website laten maken met meerdere pagina’s, een contactformulier, een e-mailadres, meerdere plug-ins en animaties. Vaak is de template van deze categorie website ook stukken beter. De website heeft voldoende modules om goed te kunnen functioneren.

Tussen 500 euro en 1000 euro krijg je een heel wat uitgebreidere websites. Je hebt dan de mogelijkheid om je website met meerdere pagina’s te voorzien. Je kan complexere modules toepassen, denk aan filters voor een detacheringsbureau, filters voor een autogarage. Reserverings- en planningssystemen. Afhankelijk van de webdesignbureau kunnen deze kosten misschien zelfs boven de 1000 euro oplopen.

Tot slot heb je ook WordPress websites die tot minimaal 2000,- euro kunnen oplopen. Deze prijscategorie websites zijn vaak volledig op maat gemaakt. Onderhuids vinden er een hoop aantal optimalisaties. Naast het unieke ontwerp van de website, wordt er ook meer aandacht besteed aan Search Engine Optimization. Zo kunnen deze websites veel beter gevonden worden, en is er ook meer kans op een conversie. Afhankelijk van de eisen en de behoeften kunnen de kosten zelfs oplopen tot 10.000 euro voor een WordPress website. Deze categorie websites wordt ook vaak gebruikt voor de branding/merkbeleving van een product of dienst van een onderneming.

Conclusie

Zoals we hebben vertelt zijn er veel verschillende prijscategorieën voor het laten maken van een website. Voor veel startende ondernemers voldoet een website van maximaal 1000 euro al gauw aan alle gestelde eisen. Wij raden elke startende ondernemer altijd aan om eerst zelf een website te maken. Heeft jouw website te veel eisen en vindt je het te lastig om het zelf in elkaar te zetten? Dan raden wij aan om het over te laten aan een webdesignbureau. Zo weet je zeker dat je altijd een goed functionerende website hebt die aan al je eisen voldoet.

 

Open chat
Welkom!
Waarmee kunnen wij je helpen?